ID06 Personalliggare

ID06 Kompetensdatabas

Vad skulle det innebära för dig ifall man på byggprojekten kunde ha full kontroll på kompetensen för varje individ? Mindre olyckor? Kanske ökad säkerhet? ID06 kompetensdatabas växer i en imponerande takt och har idag mer än 21.000 utbildningsbevis från 95 ackrediterade utbildningsföretag, och fler står på kö..


ID06 Personalliggare

Skattefusket i byggbranschen ska stoppas

Omfattande byggnationer av både Sveriges bostäder och infrastruktur pågår just nu. Samtidigt har skrämmande siffror visat på hur byggprojekten i många fall innefattat olika typer av skattefusk och brist på respekt för mänskliga rättigheter. Enligt nya undersökningar och intervjuer av personer inom byggbranschen tror över 50 % att det förekommer skattefusk genom..


ID06 Personalliggare

Svenska byggföretag hamnar efter i digitaliseringen

Svenska byggföretag hamnar efter i digitaliseringen. Allt fler svenska bolag använder digitalisering för att effektivisera sina processer och därmed lönsamheten. Dock finns det fortfarande branscher som inte hänger med överhuvudtaget, ny oroväckande rapport från Tillväxtverket visar att det är just..


ID06 Personalliggare

Dörren till fusk med ID06-systemet ska stängas och spikas igen

Har ni inte bytt ut era gamla ID06-kort mot den nya standarden är inte långt kvar innan det behövs. Kort och gott för att öka tillitsnivån till vad som kallas LoA2 (Level of Assurance 2), vilket innebär att säkerheten ökar vid hanteringen av korten. Efter våra undersökningar har det visat sig vara alldeles för lätt att ha flera ID06-kort kopplat till en och samma individ, vilket möjliggör risken att närvarande kan..


ID06 Personalliggare

Så ser sjukfrånvaron ut i byggbranschen

Visste du att den genomsnittliga sjukfrånvaron i Sverige ligger på 4,1 procent? Inom byggbranschen har det dock visats att personalstyrkan i större mån håller sig friska – och går till jobbet. 3,7 procent är den genomsnittliga sjukfrånvaron inom byggbranschen, och tittar man på samtliga enskilda branscher ligger endast verkstäderna på en lägre procent. Detta enligt uppgifter från..


ID06 Personalliggare

Nya lagkrav om personalliggare för fordonsservice

Jobbar du inom fordonsservice har du nog vid det här laget hört om det nya lagkravet som kräver att det ska föras personalliggare från och med den 1 juli 2018. Men allt är långt ifrån solklart, och många som driver berörda bolag känner en viss osäkerhet kring hur man går tillväga, och framförallt vad som verkligen är den bästa lösningen.