ID06 Kompetensdatabas

ID06 Kompetensdatabas

4 Minuter 2019-02-18


Vad skulle det innebära för dig ifall man på byggprojekten kunde ha full kontroll på kompetensen för varje individ? Mindre olyckor? Kanske ökad säkerhet? ID06 kompetensdatabas växer i en imponerande takt och har idag mer än 21.000 utbildningsbevis från 95 ackrediterade utbildningsföretag, och fler står på kö.

ID06 Kompetensdatabas - vad har jag missat?

För att underlätta hanteringen av utbildningsbevis har ID06 utvecklat en kompetensdatabas som dramatiskt underlättar för alla på projekten att kunna visa upp sina behörigheter med hjälp av ID06-korten och elektroniska personalliggare från vissa leverantörer. Detta sparar i längden mycket tid för respektive platsansvarig att kontrollera att individen har rätt och giltig behörighet för det arbete som ska utföras, vilket givetvis ökar säkerheten.

Vilka utbildningsföretag gäller detta?

Det är dem ackrediterade utbildningsföretagen som registrerar alla utbildningsbevis. På www.id06kompetensdatabas.se ser man enkelt vilka som är ackrediterade. För att försvåra möjligheterna till fusk med intyg kopplar man ihop individens utbildningsbevis med personnumret, ett aktivt ID06-kort för att sedan intyga det med bank-ID.

Annat att tänka på

För att få ut det mesta av kompetensdatabasen är det bra att säkerställa att ens personalliggare är kompatibel med funktionen. Vi på Infotech Access var en av de första att signera avtalet med ID06 AB då vi stödjer och hjälper gärna till med att öka användningsområdena med personalliggarna så att de inte enbart är ett medel för att uppfylla Skatteverkets krav.


Skattefusket bygg
Lea Sif Valsdottir

Använd kontaktformuläret nedan ifall ert företag har några frågor eller tankar kring personalliggare eller kompetensdatabasen. Vi ser fram emot att höra ifrån er!

2019-02-18

Dela